Skriv ut denna sida
Erik Vikholm avgjorde första kvalmatchen med att göra 4-3 på tilläggstid. (Foto: Mikael Johansson) Erik Vikholm avgjorde första kvalmatchen med att göra 4-3 på tilläggstid. (Foto: Mikael Johansson)

Vikholm gav Unik smakstart på allsvenska kvalet

2018-03-01 - 02:46

Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

 

Unik inledde kvalmatchen mot storsatsande AIK på bästa sätt och gick fram till ledning med 3-0 efter mål av Simon Karlsson, Jonas Tjomsland och på straffslag Willy Johansson. När andra halvleken påbörjade dock solnalaget en upphämtning som såg ut att räcka hela vägen fram till poäng, eller kanske till och med en seger.

 

AIK kom närmare och närmare för att i den 83:e minuten kvittera till 3-3 sedan man dessförinnan gjort två mål på hörna. Matchen såg ut att sluta 3-3 men med mindre än en minut kvar på den fem minuter långa förlängningstiden kunde Erik Vikholm pricka in 4-3 och sköt hem en seger i kvalpremiären.

 

Unik - AIK 4-3 (3-0)

Uniks mål: Simon Karlsson, Jonas Tjomsland, Willy Johansson (straff), Erik Vikholm.

Publik: 194

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under kval, unik, aik, solna, Bandy, allsvenskan

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.