Skriv ut denna sida
Sirius Viktor Broberg gjorde tre mål mot Hammarby. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius Viktor Broberg gjorde tre mål mot Hammarby. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius Bandy klart för fortsatt elitseriespel

2017-02-18 - 01:36

Sirius hade en svår uppgift i sista omgången då man var tvingade att besegra Hammarby på bortaplan för att säkra fortsatt elitseriespel, och som man gjorde. Hela 3-7 vann blåsvart med.

Sirius Bandy är klara för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, detta efter en övertygande insats på bortaplan mot Hammarby. Efter första halvleken var ställningen 2-2, i samma ögonblick ledde Tillberga Västerås med 1-4 på bortaplan mot Kalix vilket betydde att just då var Sirius i kvalserien.

Sirius var därmed tvingade att gå framåt och fick en perfekt start på andra halvleken med två mål på endast en minut och utökade även ledningen till 2-5 i den 76:e minuten. Det spelade ingen roll att Hammarby reducerade till 3-5 med tio minuter kvar för Johan Jansson Hydling satte en straff i den 83:e minuten och två minuter senare fastställde Tobias Andersson slutresultatet till 3-7.

Stor matchvinnare för Sirius blev Viktor Broberg med ett spelmål och två hörnmål, men även Teemu Määttä förtjänar att nämnas efter tre framspelningar.

Hammarby - Sirius 3-7 (2-2)

Sirius mål: Viktor Broberg 3, Joonas Peuhkuri, Markus Kumpuoja, Johan Jansson Hydling (straff), Tobias Andersson.

Publik: 2 563

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.