Skriv ut denna sida
Sandviken firar 1-5 i början av andra halvleken. (Foto: Peter Bohlin) Sandviken firar 1-5 i början av andra halvleken. (Foto: Peter Bohlin)

Sandviken numret större än Sirius

2016-12-05 - 23:10

Trots att Sirius chockstartade med 1-0 redan i den andra minuten så handlade mötet mot Sandviken bara om ett lag. Gästerna stressade fram friläge efter friläge med hög forechecking på Sirius planhalva och vann till slut med förkrossande 1-10.

 

Efter Sirius chockstart med 1-0 av Jakob Jenefeldt kom en snabb replik från Christoffer Edlund som kvitterade till 1-1 minuten senare, sen var det bara ett lag på planen även om det skulle dröja till den 20:e minuten innan Sandviken tog ledningen för första gången.

 

Första halvleken slutade 1-3 men med två snabba mål i den 47:e och 49:e minuten kände det som att gästerna hade avgjort matchen. Sirius målvakt Henrik Kjellsson gjorde några fina ingripanden men lämnade dessvärre ensam flera gång med anfallare som snott bollen på offensiv planhalva av Siriusförsvaret.

 

Sandviken vann till slut matchen med hela 1-10, Christoffer Edlund och Erik Pettersson hade en bra dag på jobbet med tre mål vardera. Men bäst på planen var storstjärnan Daniel Mossberg som var överallt på banan, men framförallt motorn i anfallsspelet.

 

Sirius ligger för närvarande på elfte platsmed åtta poäng, två poäng efter TB Västerås på rätt sida om kvalstrecket.

 

Sirius - Sandviken 1-10 (1-3)

Sirius mål: Jakob Jenefeldt.

Publik: 785

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.