Skriv ut denna sida
Sirius blev överkörda av bottenkollegan i andra halvleken som man förlorade med 0-6. (Foto: Anna Westin) Sirius blev överkörda av bottenkollegan i andra halvleken som man förlorade med 0-6. (Foto: Anna Westin)

Sirius överkörda i andra halvleken

2015-12-30 - 23:06

Sirius hade 2-2 i halvtid på bottenkollegan Tillberga i den viktiga bottenkampen, på fem minuter i inledningen av andra halvleken "dödar" gästerna matchen genom tre snabba mål och vinner till slut med 2-8.

 

Första halvleken är jämn och Sirius Viktor Broberg ger sitt lag ledningen med 1-0 i den tredje minuten. Tillberga vänder till ledning med 1-2 men en straff för Sirius med några minuter kvar av första halvleken förvaltas av Johan Jansson Hydling och ställningen är 2-2 i halvtid.

 

Om Sirius gick på mental nyårsledighet efter första halvleken så kan det vara en förklaring till vad som sedan händer i andra halvleken. Efter fyra minuters spel vinner Tillbergas Jimmy Jansson bollen och sätter full fart över hela planen och fintar bort Henrik Kjellsson i Siriuskassen. Inte nog med det, gästerna utökar två gånger inom loppet av tre minuter till 2-5 efter Siriusslarv och Tillberga kopplade ett järngrepp om matchen redan efter tio minuter av andra halvleken.

 

Efter raset ger Sirius upp matchen och Tillberga kör över hemmalaget och vinner till slut med 2-8, man gör alltså 0-6 och stor matchvinnare för Tillberga blir Rinat Shamsutov som låg bakom fyra av de sex målen i andra halvleken, varav tre som framspelare.

 

Många blåsvarta supportrar var besvikna efter matchen och sättet som Sirius bara gav upp i andra halvleken "hade vi fortsatt spelat bandy och inte gett upp så hade vi tagit dem med stora marginal. Men nu gav man upp istället" säger en av de mest hängivna supportrarna besviket till Uppsalanyheter direkt efter matchen.

 

Sirius får nu slicka såren och ta nya tag nästa år, det startar redan på lördag när man möter Sandviken på bortaplan.

 

Sirius - TB Västerås 2-8 (2-2)

Sirius mål: Viktor Broberg, Johan Jansson Hydling (straff)

Publik: 762

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.