Skriv ut denna sida
Målvakten Henrik Kjellsson på knä, kunde inte stoppa Hammarby i fredagens returmöte. (Foto: Peter Bohlin) Målvakten Henrik Kjellsson på knä, kunde inte stoppa Hammarby i fredagens returmöte. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius försvar havererade i andra halvleken

2015-12-18 - 23:50

För två dagar sedan besegrade Sirius en av SM-favoriterna, Hammarby på bortaplan med 2-4, i kväll var det reutmöte på Studenternas såg det bra ut efter en halvlek. Sen havererade Sirius försvar helt och Hammarby kunde avgöra matchen i andra halvleken.

 

Det var ett revanchsuget Hammarby som kom till Studenternas på fredagskvällen för returmöte mot Sirius, frågan var om Sirius skulle kunna upprepa sin skräll från onsdagen då man vann borta med 2-4. Efter första halvleken såg det onekligen bra ut, Sirius höll i hop laget bra och kunde gå till halvtidsvila med ledning 2-1 sedan man vänt ett tidigt underläge.

 

Andra halvleken hinner dock bara starta så kvitterar Hammarby till 2-2 och sen händer något för det tidigare samlade Siriusförsvaret bjöd på öppet hus i försvaret. Visserligen kom Hammarbys ledningsmål till 2-3 på en hörna, men när Adam Giljam två minuter senare på egen hand åker genom hela Sirius försvar och utökar till 2-4 är muren riven.

 

Ytterligare en minut senare utökar Hammarby till 2-5 efter en ny soloprestation av matchens lirare Robin Sundin (2 mål, 3 assist), och Sirius tar timeout för att samla styrkorna och snacka ihop sig. Det går bara ytterligare två minuter så utökar gästerna till 2-6 och matchen är avgjord trots att det återstår en halvtimme.

 

Hammarby spelar rutinerat av tiden som återstår och visar inte någon större anfallslust efter den trygga ledningen men hinner ändå med att göra ytterligare två mål efter hörnor. Noterbart från matchen är att Hammarby göra fyra mål på hörna medans Sirius inte gör något.

 

Sirius ligger kvar på tolfte plats med sex poäng, två poäng före TB Västerås men fyra poäng bakom elvan Kalix.

 

Sirius - Hammarby 2-8 (2-1)

Sirius mål: Viktor Broberg, Jimmy Lindgren.

Publik: 1 262

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.