Skriv ut denna sida
Sirius och Gripen möttes i kvalet 2013. (Foto: Peter Bohlin) Sirius och Gripen möttes i kvalet 2013. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius kvalgrupp och spelprogram klart

2015-02-21 - 23:16

Sirius kvalgrupp är nu klar, det blir Gripen och Falu BS från allsvenskan som hamnar i kvalgrupp B tillsammans med Sirius och Ljusdal.


Falu BS tog sig till kvalgruppen genom att besegra UNIK i sista omgången med hela 5-13 sedan ställningen i halvtid var 3-4. UNIK hade ingenting att spela för vilket kan förklara att siffrorna rann iväg i andra halvleken.

 

I den södra allsvenskan vann Gripen Trollhättan mot Surte med 9-7, Gripen har sedan länge varit klara seriesegrare i den södra allsvenskan och anses vara det starkaste av de fyra allsvenska lagen i kvalet.

 

Kvalgrupp B

Sirius

Ljusdal

Gripen Trollhättan

Falu BS

 

Hela spelprogrammet

Omg 1 Torsdag 26 feb 19.00 Falu BS - Sirius
Omg 2 Lördag 28 feb 16.00 Sirius - Gripen
Omg 3 Tisdag 3 mars 19.00 Sirius - Ljusdal
Omg 4 Torsdag 5 mars 19.00 Ljusdal - Sirius
Omg 5 Lördag 7 mars 16.00 Gripen - Sirius
Omg 6 Tisdag 10 mars 19.00 Sirius - Falu BS

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.

Allsvenskan: Det går fortsatt tungt för UNIK i bandyallsvenskan, nyligen förlorade man mot tabelljumbon Gustavsberg och på onsdagen föll man även mot Nitro/Nora.