Skriv ut denna sida
UNIK är med i toppstriden efter seger mot nästjumbon. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) UNIK är med i toppstriden efter seger mot nästjumbon. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

UNIK vann mot nästjumbon

2015-02-08 - 04:10

UNIK hade inga problem med att vinna mot nästjumbon Skutskär i lördagens allsvenska match. Segersiffrorna skrevs till 4-7 efter bland annat tre mål av Daniel Sandberg.

 

Kampen om en kvalplats till Elitseriekvalet lever för UNIK i allra högsta grad, efter lördagens seger mot nästjumbon Skutskär borta med 4-7 har man tre hemmamatcher kvar och möter bland annat de två topplagen.

 

Mot Skutskär ledde Uppsalalaget med 0-2 i halvtid, båda målen gjorda av Daniel Sandberg. I andra halvleken utökade UNIK sin ledning till 0-4 under tio första minuterna och hade grepp om matchen.

 

Skutskär kunde reducera till 1-4 i den 63:e minuten men Erik Sundin replikerade tre minuter senare med att göra 1-5 och två minuter senare sköt Stefan Tranblom in en straff. UNIK slappande av något efter straffen och Skutskär reducerade två gånger fram till 4-6 och hade åtta minuter på sig att nå en kvittering.

 

Man kommer dock inte närmare och Rikard Ringmar kan fastställa slutresultatet till 4-7 med fem minuter kvar av ordinarie speltid. UNIK behåller kontakten med de två kvalplatserna efter segern.

 

Med tre omgångar kvar ligger UNIK på fjärde plats i tabellen med 26 poäng, två poäng efter Tellus på andra plats och en match mer spelad samt tre poäng efter ettan Falun som också har en match mer spelad.

 

UNIK har både Falun och Tellus kvar att möta samt Haparanda, samtliga matcher på hemmaplan. I lagens första möten föll man mot Haparanda och Falun men segrade mot Tellus. Man har det i egna händer för att använda en gammal sportklyscha.

 

Skutskär - UNIK 4-7 (0-2)

Skutskärs mål: Daniel Sandberg 3, Rikard Ringmar 2, Erik Sundin, Stefan Tranblom.

Publik: 109

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.