Skriv ut denna sida
Stormatch mellan Sirius och Hammarby på fredag, men först derby mellan WT och Uppsala BoIS. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Stormatch mellan Sirius och Hammarby på fredag, men först derby mellan WT och Uppsala BoIS. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Två bandyfester i Uppsala på annandagen

2014-12-25 - 18:15

Annandagen bjuder på ett bandyderby och en stormatch i morgon, först ut är WT Bandy som möter Uppsala BoIS och därefter stormatch på Studan mellan Sirius och Hammarby.

 

Redan klockan 13,00 kan man se seriefinalen mellan WT Bandy som ligger trea (samma poäng som Spånga/Djurgården) på nio poäng mot serieledarna Uppsala BoIS som har 12 poäng. WT Bandy har dock en match mindre spelad än BoIS.

 

WT som har uttalat målet att gå till kval bör nog vinna fredagens match för att undvika att BoIS rycker i tabellen. BoIS har vid seger mot WT möjlighet att hänga av en av de starkaste utmanarna till seriesegern så matchens betydelse förutom att det är ett derby behöver nog inte ytterligare förtydligas.

 

Direkt efter derbyt som startar klockan 13,00 i Relitahallen kan den som vill se stormatchen mellan Sirius och Hammarby bege sig till Studenternas IP - klockan 15:13 startar en av årets höjdpunkter. Sirius saknar fortfarande en seger på hemmaplan och är tillsammans med Tillberga seriens hemmasvagaste lag. Hammarby har dock endast en seger på bortaplan den här säsongen och är ett helt annat lag borta än hemma.

 

Sirius vann senast mot Vetlanda borta med 2-7, dessförinnan spelade man oavgjort mot Villa Lidköping 4-4, de två matcherna bör ha stärkt Sirius självförtroende inför annandagens match. Hammarby har dock en fin formkurva med tre vinster och två oavgjorda i de senaste fem matcherna.

 

När lagen möttes för en månad sedan vann Hammarby med 6-2 på hemmaplan. Statistisken talar också för Hammarby på fredagen, om man tittar tillbaka på de senaste fem säsongerna har lagen mötts totalt 14 gånger och två gånger har Sirius vunnit och tre matcher har slutat oavgjort.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.

Allsvenskan: Det går fortsatt tungt för UNIK i bandyallsvenskan, nyligen förlorade man mot tabelljumbon Gustavsberg och på onsdagen föll man även mot Nitro/Nora. 

Allsvenskan: UNIK åkte på en tung nyårssmäll borta mot tabelljumbon Gustavsberg som tog sin första seger när man vann med 3-2. Därmed tog Gustavsberg tre av fyra poäng mot UNIK på en vecka.