Skriv ut denna sida

Tung hemmaseger för Uppsala BoIS

2014-12-05 - 07:22

Uppsala BoIS tog en tung hemmaseger mot topplaget Helenelund på torsdagen i bandyns division 1 med 6-4.

 

Helenelund som var obesegrade efter två omgångar sedan man mött WT bandy och Berget tippas vara med på den övre halvan av tabellen. Uppsala BoIS kom till matchen med en vinst mot Berget och en förlust mot Norrtelje.

 

Uppsala kopplade tidigt i matchen grepp om händelserna och satte matchens första mål i den femte minuten genom Christoffer Bridholm. I mitten av halvleken kan man gå fram till 3-0 efter två snabba mål, och när halvleken var slut stod det 4-1 till BoIS.

 

Helenelund får viss kontakt när man reducerar till 4-2 efter en hörna, man missar sedan en straff bara tre minuter senare. BoIS kan dock stänga matchen med två mål i tur och ordning av Jerker Flodstan och Jonatan Kuusela.

 

Med mindre än tio minuter kvar har man fortfarande fyra mål ner till Helenelund och man kan knyta ihop säcken trots att gästerna reducerar till både 6-3 och 6-4. Tiden är för knapp för att Helenelund ska kunna komma ikapp och Uppsala BoIS tar sin andra seger.

 

Uppsala BoIS - Helenelund 6-4 (4-1)

Uppsala mål: Christoffer Bridholm 2, Jerker Flodstam, Martin Ekman, Jonatan Kuusela, Daniel Uddenberg.

Publik: 40

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.

Allsvenskan: Det går fortsatt tungt för UNIK i bandyallsvenskan, nyligen förlorade man mot tabelljumbon Gustavsberg och på onsdagen föll man även mot Nitro/Nora.