Skriv ut denna sida
Ilja Grachev gjorde ett av Sirius mål. (Foto: Anna Westin) Ilja Grachev gjorde ett av Sirius mål. (Foto: Anna Westin)

Siriusförlust mot Broberg

2014-10-31 - 00:27

Den andra omgången för Sirius del i Elitserien skulle ha avgjorts igår, men pågrund av rådande omständigheter med isen och det varmare vädret sköts matchen mot Broberg Söderhamn upp till torsdagen. En match där Sirius tillslut föll med 2-4.

 

Broberg tog kommandot direkt i den första halvleken och det dröjde inte länge innan Jesper Öhrlund, påpass av Rolf Larsson, kunde göra 1-0 bakom Kimmo i Siriusmålet. Därefter följer en händelsefattig period som dock Broberg fortsätter med att styra. Trots pressen ifrån Broberg håller sig resultatet 0-1 igenom hela första halvleken och det ska man vara mycket tacksam över i Sirius med tanke på de många misstag som gjordes av hemmalaget.

 

IKSBroberg1

Sirius Tobias Andersson i kamp om bollen. (Foto: Anna Westin)

 

I den andra halvleken är Sirius stundtals mycket bra och lyckas för första gången i matchen komma upp i Brobergs höga tempo. Det är dock Broberg som inleder målgörandet även i denna halvlek då Martin Söderberg gör mål på straff i den 61:a minuten. Därefter följer två snabba mål. Först en replik från Sirius i den 64:e via Ilja Grachevs klubba och därefter är Broberg åter framme igen för att utöka sin ledning till 1-3 genom Jonas Engström.

 

IKSBroberg3

Broberg fick jubla flest gånger på Studan. (Foto: Anna Westin)

 

Sirius fortsätter jaga och får till ett par fina chanser, snart får man också utdelning genom Adam Rudells reducering i den 81:a minuten. Lyckan blir dock kortvarig för i den 83:e minuten fastställer Rolf Larsson matchens resultat till 2-4, med vinst till Broberg.

 

Nästa match för Sirius del spelas bort mot Ljusdals BK den 5/11 och närmaste hemmamatch spelas lördag den 15/11 mot IFK Vänersborg.

 

Sirius - Broberg 2-4 (0-1)

Målen Sirius: Ilja Grachev, Adam Rudell.

Publik: 1 010

 

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.