Skriv ut denna sida
Det blev delad poäng för Sirius i bandypremiären. (Foto: Anna Westin) Det blev delad poäng för Sirius i bandypremiären. (Foto: Anna Westin)

Delad poäng i bandypremiären

2014-10-25 - 17:09

Efter en första halvlek där Sirius dominerade och tog mest initiativ drog Kungälv ifrån i andra till 1-3 under gårdagens Elitseriepremiär påStudenternas. Sirius kom dock ikapp till 3-3 under de sista 15 minuterna i matchens slutskede. De tvåsista målen signerade av Adam Rudell.

Sirius inledde matchen bra, med stort bollinnehav och ett fint passningsspel. Därför var det ocksåen rättvis ledning man tog i den 27:e minuten när nyförvärvet ifrån Edsbyn, Mattias Hammarström, slog in bollen bakom Thimfors i Kungälvmålet efter ett fint utkast från Sirius målvakt Kimmo Kyllönen.

Sirius fortsatte pressa men var ineffektiva i sina avslut. I den 40:e minuten kvitterar istället Kungälv genom Simon Artig, framspelad av Ted Skoglund. Det är ocksåTed Skoglund som gör att Kungälv tar ledningen i den 59:e minuten, detta efter en retur som skapats efter en fantastisk räddning av Kyllönen i Siriusmålet efter en hörna i situationen precis innan.

Kungälv fick ihop 11 hörnor mot Sirius och det var just ocksåpåen av dessa som Kungälv utökade sin ledning till 1-3 i den 77:e minuten. Istället för att spela bort sig, tog Sirius återigen fart och genom Adam Rudell kom också 2-3 och 3-3. Det var väldigt nära att Sirius fick tvåpoäng och stolpträffen efter en hörna var bara ett bevis pådetta.

Målskytten Adam Rudell kommenterade dock till Sirius Bandy efter matchen att han var nöjd med en poäng efter den upphämtning som laget faktiskt gjorde.

Sirius - Kungälv 3-3 (1-1)

Sirius mål: Adam Rudell 2, Mattias Hammarström.

Publik: 1 060

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.