Skriv ut denna sida
Sirius besegrade Unik i tisdagens träningsmatch. (Foto: Mikael Johansson) Sirius besegrade Unik i tisdagens träningsmatch. (Foto: Mikael Johansson)

Siriusvinst i unik träningsmatch

2014-09-24 - 03:05

Allsvenska Unik och Elitserielaget Sirius drabbades samman i en unik träningsmatch på tisdagen i Relitahallen.

 

För Unik var det blott andra träningsmatchen för säsongen medans Sirius har spelat flera träningsmatcher samt turneringen Champions Cup där man endast vann en match (Ljusdal 3-2).

 

För Sirius del handlade det om att hitta detaljer i spelet som kan förbättra prestationen men enligt rapporter från Relitahallen övertygade man inte. Nu kunde dock Sirius göra både 1-0 och 2-0 innan Uniks första mål kom.

 

Marcus Nordstrand reducerade för Unik men Sirius kunde gå fram till 5-1 efter bland annat två mål av Ilja Grachev. Unik får lite bättre ordning på positionsspelet ju längre matchen spelas och sticker upp i en del chanser men det blir programenligt Sirius som till slut vinner med 6-3.

 

De två lagen har mött varandra tidigare i träningsmatcher, men då med juniorbetonade lag. Tisdagens match var den första i sitt slag på seniornivå så på det sättet var det en unik träningsmatch.

 

Sirius mål gjordes av Ilja Grachev 2, Adam Rudell, Jakob Jenefeldt, Jimmy Lindgren och David Thorén.

 

Uniks mål gjordes av Marcus Nordstrand, Max Engqvist och Axel Hellberg.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.