Skriv ut denna sida
Sirius besegrade Unik i tisdagens träningsmatch. (Foto: Mikael Johansson) Sirius besegrade Unik i tisdagens träningsmatch. (Foto: Mikael Johansson)

Siriusvinst i unik träningsmatch

2014-09-24 - 03:05

Allsvenska Unik och Elitserielaget Sirius drabbades samman i en unik träningsmatch på tisdagen i Relitahallen.

 

För Unik var det blott andra träningsmatchen för säsongen medans Sirius har spelat flera träningsmatcher samt turneringen Champions Cup där man endast vann en match (Ljusdal 3-2).

 

För Sirius del handlade det om att hitta detaljer i spelet som kan förbättra prestationen men enligt rapporter från Relitahallen övertygade man inte. Nu kunde dock Sirius göra både 1-0 och 2-0 innan Uniks första mål kom.

 

Marcus Nordstrand reducerade för Unik men Sirius kunde gå fram till 5-1 efter bland annat två mål av Ilja Grachev. Unik får lite bättre ordning på positionsspelet ju längre matchen spelas och sticker upp i en del chanser men det blir programenligt Sirius som till slut vinner med 6-3.

 

De två lagen har mött varandra tidigare i träningsmatcher, men då med juniorbetonade lag. Tisdagens match var den första i sitt slag på seniornivå så på det sättet var det en unik träningsmatch.

 

Sirius mål gjordes av Ilja Grachev 2, Adam Rudell, Jakob Jenefeldt, Jimmy Lindgren och David Thorén.

 

Uniks mål gjordes av Marcus Nordstrand, Max Engqvist och Axel Hellberg.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.

Allsvenskan: Det går fortsatt tungt för UNIK i bandyallsvenskan, nyligen förlorade man mot tabelljumbon Gustavsberg och på onsdagen föll man även mot Nitro/Nora. 

Allsvenskan: UNIK åkte på en tung nyårssmäll borta mot tabelljumbon Gustavsberg som tog sin första seger när man vann med 3-2. Därmed tog Gustavsberg tre av fyra poäng mot UNIK på en vecka.