Skriv ut denna sida
Kommunen bjuder in till uppföljningsmöte efter Dalkurds flytt till Uppsala. (Foto: Peter Bohlin) Kommunen bjuder in till uppföljningsmöte efter Dalkurds flytt till Uppsala. (Foto: Peter Bohlin)

Uppföljningsmöte efter Dalkurds flytt till Uppsala

2018-02-09 - 01:20

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

 

Dalkrurds flytt från Borlänge till Uppsala har varit en följetong i media under lång tid. Sedan en tid tillbaka har dock flyttningen genomförts Dalkurd har nu installerat sig i kommunen som nu bjuder in till ett uppföljningsmöte.

 

Det är Kommunens idrotts- och fritidsavdelning som tillsammans med politiker från idrotts- och fritidsnämnden bjuder in både massmedia, föreningar och övriga intresserade på ett möte i Celsiusskolans aula på Björkgatan 8 nu på måndag den 12 februari.

 

Mötet startar klockan 18:30 och beräknas pågå fram till 20:00, vid mötet kommer även representanter från Dalkurd finnas för att presentera sin verksamhet och svara på frågor.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.

Landstinget i Uppsala län inleder nästa vecka medborgarsamtal tillsammans med UL om förbättringar i stadsbussnätet från 2017.