Skriv ut denna sida
Akademiska sjukhuset går med 200 miljoner i underskott. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Akademiska sjukhuset går med 200 miljoner i underskott. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Akademiska gör 200 miljoner i underskott

2015-10-28 - 04:56

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

 

Ekonomiprognosen för landstingets förvaltningar är i den samlade bedömningen ytterst allvarlig skriver Uppsala Läns Landstings produktionsstyrelse i en kommentar efter tisdagens möte.

 

Akademiska sjukhuset prognostiseras att göra ett underskott på minus 200 miljoner kronor och Landstingets resurscentrum och Landstingsservice redovisar minus 40 miljoner kronor. Det finns dock verksamheter som redovisar plus i verksamheten.

 

Lasarettet i Enköping räknar med att gå med 7 miljoner kronor i överskott, Folktandvården redovisar 10 miljoner kornor i överskott vilket ligger i linje med det resultakrav som man har på sig. Hälsa och Habilitering beräknas gå med 8 miljoner kornor i överskott.

 

Den tillförordnade sjukhusdirektören Eva Telne fick i uppdrag av Produktionsstyrelsen att arbeta vidare med effektiviseringsåtgärder för att minimera det färväntade underskottet för innevarande år.

Även förvaltningscheferna för Landstingets resurscentrum och Landstingsservice fick i uppdrag att minimera de förväntade underskotten.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.

Landstinget i Uppsala län inleder nästa vecka medborgarsamtal tillsammans med UL om förbättringar i stadsbussnätet från 2017.