Skriv ut denna sida
UL och Landstinget inleder medborgarsamtal om stadsbussnätet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) UL och Landstinget inleder medborgarsamtal om stadsbussnätet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Landstinget inleder medborgarsamtal om stadsbussnätet

2015-05-13 - 03:30

Landstinget i Uppsala län inleder nästa vecka medborgarsamtal tillsammans med UL om förbättringar i stadsbussnätet från 2017.

 

Om en vecka, på måndag inleder Landstinget och UL medborgarsamtal för att ta reda på medborgarnas synpunkter och behov av stadsbussresor. 18 maj kommer fokus i samtalen att vara på stadsbussarna som helhet och specifikt för Uppsalas centrala delar. Dagen efter kommer fokus ligga på västra/norra stadsdelarna; Tunabackar, Svartbäcken och Stabby.

 

Fokus på det tredje samtalet kommer att ligga på stadsbussnätet i Sävja, Bergsbrunna, Nåntuna och Vilan och kommer att genomföras i Sävjas Kulturcentrum för att veckan senare flytta fokus till Gottsunda.

 

Sammanlagt kommer sex medborgasamtal att genomföras, på Kulturpunkten i Gottsunda ligger fokus på stadsbussnätet för Gottsunda, Norby, Valsätra, Sunnersta, Ultuna och Graneberg. Det tredje samtalet sker i Gränby Centrum och rör stadsbussnätet i de östra stadsdelarna.

 

Det sista samtalet sker i slutet av maj i Stenhagens kulturcenter där fokus kommer att ligga på stadsbussnätet i Stenhegan, Berthåga, Flogsta och Ekeby.

 

- Resultatet är viktigt för arbetet med förslag på linjedragningar, hållplatsplaceringar och framkomlighetsåtgärder, skriver Uppsala Läns landsting i ett pressmeddelande.

 

Tider och platser för samtalen:

Tid: 2015-05-18, 18:30 - 21:00 Plats: Hotell Park Inn, Storgatan 30

Tid: 2015-05-19, 18:30 - 21:00 Plats: Fyrishov (Magistern), Idrottsgatan 2

 

Tid: 2015-05-20, 18:30 - 21:00 Plats: Sävja Kulturcentrum, Västgötaresan

Tid: 2015-05-25, 18:30 - 21:00 Plats: Kulturpunkten, Gottsunda Centrum

Tid: 2015-05-26, 18:30 - 21:00 Plats: Gränby Centrum, Uppdrag köket (ingång vid Burger King)

Tid: 2015-05-28, 18:30 - 21:00 Plats: Stenhagens kulturcenter, Herrhagsvägen 8

 

Anmälan via bifogad länk: Ett bättre stadsbusslinjenät 2017

 

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.