Skriv ut denna sida
Landstingen kan få bemanningspool. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Landstingen kan få bemanningspool. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Landstinget kan få bemanningspool

2014-03-25 - 23:22

Uppsala läns landsting beslutade vid produktionsstyrelsens möte på tisdagen att undersöka förutsättningarna för att införa en intern bemanningspool.

 

Enligt förslaget i produktionsstyrelsen kan en personalpool bestå av både tillsvidareanställd- och timanställd personal. Sjukvården ska enligt förslaget kunna ringa in personal från "poolen" till korttidsbemanning vid sjukdom eller i akuta situationer med personalbrist.

 

Nu kommer produktionsstyrelsen att gå vidare med att låta göra en analys av förutsättningarna för ett införande, en av kartläggningarna som skall göras är att identifiera hur behovet av arbetskraft ser ut säger man från produktionsstyrelsen.

 

Förutom kartläggning av arbetskraftsbehov kommer en ekonomisk analys göras som skall jämföras med hur mycket det kostar att upphandla tillfällig bemanning externt. De tre oppositionspartierna S, VP och MP reserverade sig och yrkade på återremiss.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.