Skriv ut denna sida
Landstingsfullmäktige antog en strategisk plan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Landstingsfullmäktige antog en strategisk plan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Strategisk plan för Landstinget antagen

2013-09-27 - 15:58

I veckans Landstingsfullmäktige antogs en strategisk plan för Landstinget i Uppsala.

 

De strategiska mål och framgångsfaktorer som tagits fram rör främst sex områden, hälso- och sjukvård, forskning, kultur, HR, och fastigheter.

 

Planen skall fungera som ett stöd i utvecklingen av landstingsplan och budget uppger Landstinget i Uppsala län på sin hemsida. Planen skall ge en bred bild av läget och de utmaningar som landstinget står inför fram till 2025.

 

(S), (V) och (MP) reserverade sig mot beslutet, bland annat ansåg de att planen innehåller ideologiska övertoner och att den förebyggande hälso- och sjukvården inte är tillräckligt prioriterad.

 

(SD) reserverade sig också och ansåg att planen borde fokusera mer på kärnverksamheten.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.