Skriv ut denna sida
En av vinnarna under SM-tävlingen, Tobias Lindroth, Uppsala. (Foto: Johan Persson) En av vinnarna under SM-tävlingen, Tobias Lindroth, Uppsala. (Foto: Johan Persson)

Uppsalabo vinnare i "Sveriges snyggaste skägg"

2018-09-03 - 02:35

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

 

Den gångna helgen avgjordes Swedish Beard & Moustache Competition 2018 (SM i skägg) i fyra tävlingsklasser. Huvuddomare Stefan Jadefjord, tillsammans med grundarna av skäggvårdsmärkena Captain Fawcett (UK), The Bearded Chap (AUS), Fit for Vikings (ICE/NOR) och Mr Bear Family (SWE) korade årets vinnare:

 

Tidigare tvåfaldige vinnaren Jonas Bergkvist från Växjö (2015 och 2016) fick återigen den prestigefulla titeln "Best Full Natural Beard 2018). På andra plats kom Sveriges längsta skägg, Viktor Erik Jensen från Lund, som tävlade för första gången.

 

I kategorin "Tight Beard" stod Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare före Abbe Yassine från Helsingborg. Reglerna för den klassen är följande: Ett kort, vältrimmat skägg. Skägget får inte vara längre än 5 centimeter. Alla former av stylingprodukter är tillåtna.
Bedömningspunkter är stil, kvalitet och hur det passar den som bär det.

 

Övrig kategorier och vinnare:

Best Full Styled Beard 2018
1:a plats: Kristofer Larsson, Lindesberg
2:a plats: Fredrik Arenhag, Stockholm

Best Moustache 2018
1:a plats: Mr Pringles (Hamidreza Ardalan), Stockholm
2:a plats: Lars Norman, Kungsängen

 

Eventet inleddes med Swedish Barber Expo, en inspirationsdag för barberare. Skäggfesten började 17.30 då skäggparaden med drygt 200 personer anlände, som gått från Medborgarplatsen till Tele2 Arena. Totalt samlades 700 barberare och skägg från hela Sverige, till ett gemensamt firande av internationella skäggdagen.

 

Under kvällen korades även Årets barberare 2018 i ett barber battle i skäggtrimning på scenen. Vinnare blev Amin Iranmanesh från Salong Randevu i Göteborg.

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.