Skriv ut denna sida
Det råder totalstopp under söndagmorgonen för ULs regionbussar. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Det råder totalstopp under söndagmorgonen för ULs regionbussar. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skyddsstopp av alla regionbussar efter nödlarmsproblem på UL

2018-06-17 - 04:01

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

 

Det var Nobinas huvudskyddsombud tog beslutet att stoppa all regiontrafik från 22:30-tiden på lördagskvällen då man upptäckte att chaufförernas nödlarm inte fungerar som de ska.

 

Enligt Sveriges Radio Uppland har en dialog förts under lördagskvällen mellan Nobina, UL och facket. Men ytterst var det Nobinas skyddsombud som fattade beslutet.

 

På ULs hemsida kan man vid 04-tiden på söndagsmorgon läsa följande:

"Det råder just nu stopp i regiontrafiken på grund av skyddsstopp. I nuläget har vi ingen prognos för när stoppet kan komma att hävas. Vi hänvisar till alternativa färdmedel och vår förseningsersättning"

 

Enligt UL gäller stoppet minst till och med 12:00 på söndagen, senaste information om skyddsstoppet ges på ULs hemsida och app.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.

I kväll torsdag klockan 17:00 står Katalin som värdar för en manifestation för gravida, födande och nyblivna föräldrar, bakom arrangemanget står Barnmorskemottagningen Hjärtat i Uppsala.