Skriv ut denna sida
En grupp barnmorskor på "Hjärtat" bakom manifestation på Katalin. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En grupp barnmorskor på "Hjärtat" bakom manifestation på Katalin. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Katalin och "Hjärtat" värdar för manifestation

2017-02-09 - 01:25

I kväll torsdag klockan 17:00 står Katalin som värdar för en manifestation för gravida, födande och nyblivna föräldrar, bakom arrangemanget står Barnmorskemottagningen Hjärtat i Uppsala.

 

Barnmorskemottagningen "Hjärtat" bjuder in till en manifestation med föräldrarskapet i fokus under torsdagseftermiddagen och kvällen. Hela arrangemanget sker ideéllt meddelar "Hjärtat" och Katalin ställer också upp gratis med lokalen för ändamålet.

 

- Vi vill att vårt samhälle ska ge resurser till alla gravida och deras partners under graviditeten, födandet och tiden efter. Vi vill hylla alla gravida och deras partners och det vill vi att våra politiker också ska göra, säger föreningen i sin inbjudan till evenemanget.

 

Barnmorskemottagningen Hjärtat består av en grupp legitimerade barnmorskor, närmare bestämt elva stycken med förlossningserfarenhet från Akademiska sjukhuset. Förutom att man vill lyfta fram behovet av resurser till alla som väntar barn eller redan fått barn bjuds det på musik.

 

För den som är hungrig kommer det att finnas en specialanpassad meny som även passar bra för de yngre besökarna.

 

Det blir också underhållning i form av Camilla Widell med band som står för musik med jazziga förtecken. Emma Dahlin Haglund kommer dessutom att sjunga bland annat Babblarna-sånger och Astrid Lindgren-visor.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.