Skriv ut denna sida
Tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm är igång igen efter måndagens totalstopp. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm är igång igen efter måndagens totalstopp. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Tågtrafiken igång igen - viss störning kvarstår

2015-04-21 - 04:55

Tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm är åter igång efter det elfel som skedde i Solna vid 16-tiden på måndageftermiddag.

 

Tågtrafiken norr om Stockholm är igång igen efter det totalstopp som var under måndagseftermiddagen och fram till midnatt. Ett elfel i Solna gjorde att man inte kunde se på skärmarna var tågen befann sig var orsaken till stoppet, problemet är nu åtgärdat.

 

Vissa förseningar och inställelser kommer dock att kvarstå under dagen meddelar SJ och vid 5-tiden nu på morgonen är bland annat SJ:s regionaltåg mellan Uppsala och Stockholm med avgångstid 05:41, 06:11 samt 07:41 helt inställda.

 

Några ytterligare inställda tåg mellan Uppsala och Stockholm är inte kända när denna text är skriven.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.