Skriv ut denna sida
Flottsundsbron svällde och fastnade på grund av värmen. (Foto: Peter Bohlin) Flottsundsbron svällde och fastnade på grund av värmen. (Foto: Peter Bohlin)

Flottsundsbron fastnade på grund av värmen

2014-07-23 - 03:48

Flottsundsbron strax söder om Uppsala fastnade efter en broöppning vid 02-tiden natten mot onsdagen, den extrema sommarvärmen uppges har orsakat så bron har svällt och nu inte går att stänga.

 

Det var vid 02,00 som Flottsundsbron öppnades för en passerande båt, när sedan bron åter skulle stängas gick det inte att få tillbaka den i sitt ursprungliga läge. Bron fastnade i ett läge ungefär en decimeter under den normala vägnivån och väktare på plats som sköter broöppningarna fick tillkalla servicepersonal.

 

Enligt väktaren som manövererade bron har förmodligen hela brokonstruktionen svällt i den höga och långvariga värmen, i väntan på servicepersonal tvingas samtlig trafik ta vägen över Kungsängsbron.

 

Någon prognos för när bron åter kan öppnas för trafik fanns inte vid 04-tiden på onsdagsmorgonen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.