Skriv ut denna sida
All tågtrafik mellan Uppsala - Stockholm ställs in hela helgen. (Foto: Peter Bohlin) All tågtrafik mellan Uppsala - Stockholm ställs in hela helgen. (Foto: Peter Bohlin)

Fortsatt tågstopp hela helgen

2014-05-30 - 02:51

Det tågstopp som uppstod i onsdags ser ut att bli långvarigt, nu meddelar Trafikverket att trafiken som tidigast kan återupptas måndag den 2 juni, i bästa fall.

 

Det fel som uppstod efter att en kontaktledning revs ner på rälsen och en gräsbrand uppstått i Märsta får långt större konsekvenser än vad Trafikverket först befarade. En brand har uppstått och orsakat stora skador på teknisk utrustning som bland annat gjort att eltillförseln inte fungerar.

 

Branden har skadat utrustning som styr signaler och växlar, och ett omfattande återställningsarbete krävs innan man kan återuppta trafiken.

 

- Vi beklagar givetvis att detta påverkar många resenärer och arbetar med alla tillgängliga krafter för att lösa detta, men det tar tid. Samtidigt som återställningsarbetet pågår lägger vi, tillsammans med tågoperatörerna, stort fokus på att ge resenärerna så bra information som möjligt och erbjuda ersättningstrafik för inställda tåg, säger Stefan Björkqvist, chef för Trafikverkets nationella operativa ledning.

 

Stoppet innebär att tågtrafik leds om alternativt ersätts med buss. Vissa avgångar ställs in och Trafikverket uppmanar resenärer att ta kontakt med sina tågoperatörer för mer information om alternativa avgångar och ersättningstrafik.

 

Så här ser aktuella störningar ut för resenärer som ska åka från Uppsala till Knivsta, Märsta och Stockholm: All tågtrafik är inställd.

 

Uppsala-Stockholm (Stockholmspendeln)

Ersätts med buss på sträckan Knivsta - Märsta och omvänt. Trafiken är även reducerad och avgår varje timme. Restiden förlängs med cirka en timme.

 

Tågen ställs in Uppsala - Stockholm och omvänt. Buss ersätter den inställda sträckan, tågen från Uppsala och norrut mot Sundsvall och Umeå kommer att avgå enligt ordinarie avgångstid.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.