Skriv ut denna sida
Uppsala toppar det dagliga användandet av facebook. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala toppar det dagliga användandet av facebook. (Foto: Peter Bohlin)

Facebook 10 år - flest dagliga användare i Uppsala

2014-02-04 - 03:24

I dag tisdag den 4 februari fyller Facebook 10 år och inte minst har jubilaren ett starkt fäste i Uppsala där vi hittar störst andel dagliga användare i landet.

 

Störst andel Facebookanvändare finns i Kronobergs län där 72 procent av internetanvändarna använder det sociala nätverket. Uppsala län kommer på andra plats med 70 procent användare, men toppar det dagliga användandet med 51 procent.

 

Siffrorna kommer från .SE Stiftelsen för internetinfrastruktur som står bakom Svenskarna och internet.

 

Enligt rapporten använder 66 procent av Sveriges internetanvändare Facebook och vi tillbringar i genomsnitt 3,2 timmar per vecka där. I de yngre åldersgrupperna är siffran betydligt högre, tonåringar tillbringar i snitt 7,6 timmar per vecka på Facebook. Bland 20-25-åringar är siffran 6,6 timmar.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under facebook, uppsala, internet, jubileum

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.