Skriv ut denna sida
MAXat luciafirande. (Foto: Anna Westin) MAXat luciafirande. (Foto: Anna Westin)

MAXat Luciafirande

2013-12-15 - 23:10

Uppsala Gränbys 4H-Gård valde i år att tillsammans med MAX vid fyra mackarna att bjuda matgästerna för ett annorlunda och ett minst sagt "MAXat" Luciafirande.

 

Sällskapet som bestod av en lucia och tre tärnor till häst och en hästdragen vagn, fylld till bredden av tomtenissar lämnade 4H-gården vid 18:40 för att vara framme vid MAX klockan 19:00.

 

DSC 0106

Tomtar och Lucia besökte Max i Kvarngärdet. (Foto: Anna Westin)

 

Väl där möttes matgästerna av 'Natten går tunga fjät' som sedan följdes av en hel del julmusik, samtidigt som luciasällskapet bjöds både på glögg, pepparkakor och varsin hamburgare och dricka så att man skulle orka hela vägen hem igen av MAX personal.

 

Initiativtagare var Mahmoud EL-Harbiti och Therese Severin båda verksamma i Gränby 4H. Mahmoud jobbar även på MAX. 

 

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under max, lucia, uppsala, hast, tomtenissar, tomte

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.