Skriv ut denna sida
Oddsen för att det skall bli snö i Sverige. (Illustration: Unibet) Oddsen för att det skall bli snö i Sverige. (Illustration: Unibet)

Oddset talar för snö i Uppsala på julafton

2013-12-02 - 02:11

Julen närmar sig med stormsteg men fortfarande är stora delar av Sverige grönt. Nu går det att spela på om det blir en vit jul i Uppsala och 13 andra städer. Spelbolaget Unibet har tagit fram odds på hur julvädret blir från norr till söder över hela Sverige.

 

De orter som det går att spela på hos Unibet är Gävle, Göteborg, Haparanda, Helsingborg, Malmö, Mora, Norrköping, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Växjö och Örebro. Enligt oddsen verkar de flesta av dessa städer kunna se fram emot ett snötäcke på julafton, men i de södra delarna av landet talar det mesta för barmark.

– Julvädret engagerar i hela landet. Norrlandsstäderna ligger som vanligt bäst till för en vit jul. Mest snösäkert är Haparanda som just nu står i det rekordlåga oddset 1.01 för att ha snö på julafton. Om det inte ligger snö på marken i Haparanda på julafton ger det hela 1 150 kronor tillbaka på en satsad hundralapp, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

 

Oddset talar för snö i Uppsala

För Uppsalas del så talar oddset för att det kommer vara snö på julafton, en satsad hundralapp på detta ger 165 kronor i vinst om det är ett snötäcke på minst 1 cm. För den som tror att det kommer vara snöfritt ger en satsad hundralapp 210 kronor i vinst.

 

Fakta för spelet på UNIBET
 Ett uppmätt snötäcke om minst 1 cm den 24 december krävs för att det ska räknas som en vit jul. Källa: SMHI.

 

 

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under snö, unibet, uppsala, spelbolag, jul, nyheter

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.