Skriv ut denna sida
Akademiska sjukhuset får eget kök för patientmat. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Akademiska sjukhuset får eget kök för patientmat. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

UAS får eget kök för patientmat

2013-11-27 - 00:18

Akademiska sjukhuset skall uppföra ett tillagningsskök för patientmat, det beslutade produktionsstyrelsen på tisdagen.

 

När landstingets produktionsstyrelse hade sitt möte på tisdagen beslutades att man skall uppföra ett tillagningskök för patientmat. Det nya köket beräknas stå klart i slutet av 2015 och kommer kunna tillaga upp till 1 900 portioner per dag uppger Uppsala Läns Landsting.

 

Kostnaden för det nya köket beräknas bli 72 miljoner kronor, priset per dag och inneliggande patient blir 187 kronor vilket är 1 krona mer än idag. Kökets placering blir på en tomt i anslutning till personalrestaurangen Blå Korset.

 

Miljöpartiet reserverade sig mot beslutet till förmån för ett eget förslag om att köket skall vara ett varmmatsproduktionsskök enligt á la carte-modell.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.