Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 992
Skriv ut denna sida
Grillat ligger etta på veckans lista. (Foto: Annette Bohlin) Grillat ligger etta på veckans lista. (Foto: Annette Bohlin)

Liljas listar: Vecka 19

2013-05-13 - 13:03

Hallå där! Förra veckan så satt jag här hemma med datorstrul så det blev inget av med skrivande då men nu så verkar allt vara tiptop så då blir det återigen dags att lista veckans tre viktigaste händelser ur mitt lilla perspektiv.


1. Grilla. Nu är grillsäsongen igång och alla män, ok nu kommer en grov generalisering, som inte lagat mat sen i slutet på augusti får återigen ta hand om familjens matintag. Det blir fläskfilé, flintastek,
korv i alla former, majskolvar, champinjoner och annat. David och Martin Wallin är de två i Uppsala som hanterar denna konst bäst då de vann SM-kvalet och kvalificerade sig till SM-finalen som går på Liseberg.


Cool titel att kunna säga att man är Uppsalas bästa grillare. Ja det blir ju lite prestationsångest också. Man kan inte direkt bränna vid kycklingfilén när man bjuder svärmor på middag då..


2. Kossor. Alltså här behöver jag hjälp. Hur och när blev kosläppen en stor angelägenhet. Jag har inget emot det men hur gick detta till? Vid Svista gård i helgen så var det tydligen 3500 personer som var där för att kolla på kossornas utspringning i det fria. Fantastiskt.

 

3. Dataspel. I veckan har den årliga LAN tillställningen hållits i Allianshallen. Jag tycker att detta är en helt fantastisk grej. Folk i alla åldrar med ett gemensamt intresse för dataspel samlas på samma ställe och spelar med och mot varandra under några dagar. Hade jag varit lite yngre och lite bättre på spel så hade jag gärna testat..

 

Japp, det var veckans trea, återkommer nästa vecka!

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.