Skriv ut denna sida
Under lördagen kommer Hjärtebarnsturen till Uppsala. Under lördagen kommer Hjärtebarnsturen till Uppsala.

"Inte bara snack" - föreläsning med hjärta

2013-05-11 - 09:58

Hjärtebarnsturen är en cykeltur på drygt 2 200 km som genomförs för att sprida information om Hjärtebarnsfornden. I samband med besöket i Uppsala arrangeras seminarier och olika aktiviteter. Flera kända artister, idrottsmän och profiler kommer att delta för att hjälpa till att skapa ett intresse kring arrangemanget.

Samtidigt som Skandisloppet pågår i Uppsala rullar även Hjärtebarnsturens etapp sex in i staden efter att ha avverkat 112 mil sedan starten i Östersund tidigare i veckan. På måndag startar nästa etapp som går mot Stockholm där bland annat Peter Forsberg, Agneta Sjödin och Torgny Mogren ska cykla nio mil mellan Uppsala och Stockholm, allt till förmån för hjärtsjuka barn.

Ikväll hålls ett gratis seminarium om träning och hälsa där några av de deltagande cyklisterna pratar. Huvudtalare är Lars Erlman, initiativtagare till Hjärtebarnsturen, som berättar om hur han bestämde sig att överge sitt dåvarande, ohälsosamma liv, och satsa på ett liv som idrottsman där målet är att genomföra en Superklassiker (ett Vasalopp, en Vätternrunda och ett Vansbrosim) under 24 timmar.

Andra som kommer att föreläsa är Christer Skog om, tidigare tränare för Svenska Skidlandslaget och personlig tränare till Vasaloppsåkaren Daniel Thynell och Aike Visbeek en av Europas mes framgångsrika cyklister som driver Sveriges enda professionella cykelstall.

Seminariet är på Scandic Nord på lördagen mellan 17-19 och är helt kostnadsfritt, du kan anmäla dig här http://hjartebarnsturen.se/forelasningar/03

 

Oskar Leijon
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.