Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 992
Skriv ut denna sida
Restaurang Tzatzikis uteservering står under vatten. (Foto: Peter Bohlin) Restaurang Tzatzikis uteservering står under vatten. (Foto: Peter Bohlin)

Liljas listar: Vecka 16

2013-04-22 - 06:40

Hallå där! Ytterligare en vecka har gått och vi är ytterligare en vecka närmare sommaren. Veckans trea är dock inte särskilt somrig.

1. Översvämningarna. En given snackis denna vecka. Fyrisån är totalt översvämmad, andra delar av länet likaså. Det är rätt läskigt med vattnets starka krafter som kan ställa till med så mycket förstörelse. Som sann Uppsalabo så måste man ju också nu oroa sig för forsränningens vara eller icke vara. Det är ju snart Valborg.

 

2. Niklas Eriksson. Almtunas hockeylag har de senaste åren haft en del spelare och ledare med Leksandsanknytning. Och nu när den nya huvudtränaren presenterades så var det en av de allra största leksingarna genom tiderna som förväntas lyfta Almtuna. Niklas Eriksson var en stor kämpe med ett ännu större hjärta på plan. I båset så har han fortfarande mycket att bevisa. Hoppas att det blir ett bra år från Niklas och Almtuna.

 

3. "Fusk" i sophanteringen. Någon har medvetet eller omedvetet tippat matrester till det brännbara vilket såklart är högst beklagligt. Hoppas att de företag som gjort fel gör en grundlig genomgång på hur och varför felen begåtts så att det inte händer igen.

 

Det var allt för denna gång. Hörs igen om en vecka!

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.