Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Missing people hjälper Polisen i sökandet av Viktor. (Foto: Privat) Missing people hjälper Polisen i sökandet av Viktor. (Foto: Privat)

Missing People hjälper polisen

2013-04-19 - 12:55

I måndags försvann 53-årige Viktor från sitt boende på Grisslevägen i Sunnersta. Under lördagen samlar Missing People Uppsala ihop sina styrkor för att hjälpa polisen i sökandet.


Viktor försvann måndagen den 14 april från sitt boende på Grisslevägen i Sunnersta. Personalen på boendet, där Viktor är hemmahörande, tror att han har lämnat hemmet utan jacka, eventuellt även utan skor.

På lördag har Missing People Uppsala kallat till skallgång i Sunnersta för att hjälpa polisen i sökandet efter Viktor. Samlingen kommer att ske klockan 14 vid Sunnerstastugans parkering på Dag Hammarsköldsväg. Organisationen meddelar att ingen föranmälan behöver göras och alla är välkomna att hjälpa till i sökandet. Ett tips till dig som vill vara med är att ta på sig varma kläder samt ta med mat och dryck.

Viktor är ca 165 cm lång och är normalt byggd. Han rör sig med en viss haltande gång. Viktor är blond med kortklippt hår samt har blå ögon. 

 

 

Vet du något om Viktor efter hans försvinnande, kontakta polisen på 114 14.

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.