Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 992
Skriv ut denna sida
Fotbollen i Uppland finns med på Liljas lista. (Foto: Peter Bohlin) Fotbollen i Uppland finns med på Liljas lista. (Foto: Peter Bohlin)

Liljas listar: Vecka 15

2013-04-15 - 04:39

Hallå där! Efter en lördag med snöfall så blev söndagen en härlig påminnelse om hur skön våren är. Det kommer att märkas i veckans trea också.

 

1. Fotbollen är igång. Allsvenskan började redan förra veckan men där var det länge sen vi hade Uppländska intressen men nu i helgen så började Sirius båda lag sin väg mot spel i högre divisioner. Med tanke på helgens segrar så kan det bli en kul säsong.


2. Uteserveringarna är på plats. Ja ok det har väl en del som har haft öppnat ett tag men nu kommer dessa att fyllas med folk och det är väl kanske det tydligaste vårtecknet av de alla. Härligt!


3. Skottet i Flogsta. Hallå, börjar Uppsala bli nån slags gangsterstad där det skjuts hejvilt. Denna gång var det på Sernanders väg som det skedde. Har haft syskon och kompisar som bott i området där och trodde att det var ett ganska så lugnt område men sånt kan ju ändras snabbt.


Det var allt för denna vecka, tack och hej!

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.