Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 992
Skriv ut denna sida
Fotbollen i Uppland finns med på Liljas lista. (Foto: Peter Bohlin) Fotbollen i Uppland finns med på Liljas lista. (Foto: Peter Bohlin)

Liljas listar: Vecka 15

2013-04-15 - 04:39

Hallå där! Efter en lördag med snöfall så blev söndagen en härlig påminnelse om hur skön våren är. Det kommer att märkas i veckans trea också.

 

1. Fotbollen är igång. Allsvenskan började redan förra veckan men där var det länge sen vi hade Uppländska intressen men nu i helgen så började Sirius båda lag sin väg mot spel i högre divisioner. Med tanke på helgens segrar så kan det bli en kul säsong.


2. Uteserveringarna är på plats. Ja ok det har väl en del som har haft öppnat ett tag men nu kommer dessa att fyllas med folk och det är väl kanske det tydligaste vårtecknet av de alla. Härligt!


3. Skottet i Flogsta. Hallå, börjar Uppsala bli nån slags gangsterstad där det skjuts hejvilt. Denna gång var det på Sernanders väg som det skedde. Har haft syskon och kompisar som bott i området där och trodde att det var ett ganska så lugnt område men sånt kan ju ändras snabbt.


Det var allt för denna vecka, tack och hej!

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.