Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Inget kosläpp för Sju Gårdar (Foto: Pressbild) Inget kosläpp för Sju Gårdar (Foto: Pressbild)

Inget kosläpp för Sju Gårdar

2013-04-16 - 09:47

Sju Gårdar har beslutat att inta ha något publikt kosläpp i år. Risken är för stor att kosläppet krockar med vårbruket som till följd av den sena våren måste klaras av på rekordtid.

Sju Gårdar har efter stor vånda beslutat att inte bjuda in till ett stort publikt kosläpp i år för första gången sen starten 2009.
– Det är ett tråkigt beslut, men den sena våren gör att vi tror att vårbruket i år kommer att explodera och kräva all vår energi. Den regniga hösten gjorde dessutom att större arealer än vanligt måste sås nu i vår istället. Vi mäktar helt enkelt inte att arrangera ett kosläpp och samtidigt sköta ett vårbruk som av allt att döma måste klaras av på rekordkort tid i år, säger Henrik Johansson, ordförande i Sju Gårdar.

 

Sen starten 2009 har Sju gårdar haft sex kosläpp som tillsammans lockat närmare 25 000 personer.

– Det har varit väldigt roligt men samtidigt är det ett stort arbete för oss på gårdarna att arrangera allt som hör till. I fjol räknade vi med att 50 personer var engagerade i allt från att lotsa besökare på parkeringarna till att servera hamburgare.

 

– Korna kommer förstås att släppas ut på bete även i år. Men den här gången släpper vi dem utan publik. I gengäld räknar vi på Sju Gårdar med att kunna bjuda in till något spännande i höst när det förhoppningsvis är lite lugnare.

 

Sedan tidigare är det klart med två publika kosläpp i Uppland och dessa sker:

2013-05-04 klockan 10,30 Jällaskolan, skolan öppnar klockan 10,00

2013-05-13 klockan 11,00 Svista Gård, gården öppnar klockan 10,00 (Fullbokad)

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.