Skriv ut denna sida
"Skäll inte på hunden" ett evenemang med hundägarfokus. (Foto: Kjell Nilsson) "Skäll inte på hunden" ett evenemang med hundägarfokus. (Foto: Kjell Nilsson)

"Skäll inte på hunden"

2013-04-11 - 12:41

Kampanjen Skäll inte på hunden får lördagen den 13 april sin officiella start genom evenemanget Hundägardagen. Hundägardagen ska bli en dag då hundägarens ansvar för sin hund uppmärksammas.

Skäll inte på hunden är en kampanj som riktar sig till landets alla hundägare. Kampanjen har som mål att öka hundägaransvaret och minimera inskränkningar och förbud för hundägare. Bakgrunden är att hundens positiva betydelse åsidosätts när det klagas på hundägare som inte sköter sig. Det är dags för varje hundägare att bli sin egen ambassadör för hunden och hundägandet. 

 

Hundägardagen kommer först och främst att arrangeras i våra tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö men även i mindre skala på andra orter som t.ex Uppsala. Hundägardagen ska bli en kraftull manifestation för hunden där fokus sätts på hundägarens hänsyn gentemot hunden och samhället.


På Hundägardagen kommer man med hjälp av egna klubbar, privata instruktörer, myndigheter, stadsdelsförvaltningar, försäkringsbolag och andra intressenter att på olika sätt informera och praktiskt visa på det ansvar man har som hundägare. 

 

I Uppsala arrangeras Hundägardagen på Celsiustorget på lördag den 13 april klockan 11,00-14,00.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.