Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 992
Skriv ut denna sida
Uppländsk Innebandy på första plats, på bilden FBC Uppsala jublar efter SSL-avancemang. (Foto: Peter Bohlin) Uppländsk Innebandy på första plats, på bilden FBC Uppsala jublar efter SSL-avancemang. (Foto: Peter Bohlin)

Liljas listar: Vecka 14

2013-04-08 - 02:45

Hallå där! Efter en söndag med skitväder här runt Uppsala så känns det ganska skönt att sjunka ner i soffan med datorn och skriva veckans tre.


1. Uppsalainnebandyn.
Ja jag vet, det blir mycket innebandy här men jag gillar sporten och det är ju en av få sporter där Uppsala kan konkurrera med resten av landet. Två händelser sticker ut från veckan. Först FBC Uppsalas avancemang till högsta damserien. Grymt kul att vi för första gången på 10 år har ett damlag högst upp. Många var skeptiska när gamla Årsta och Sten Sture BK slogs ihop men det har visat sig vara en vinnande kombination. Jag hade hoppats att få skriva om Storvretas fjärde raka final men det blev dubbla suddentorskar under veckan så Dalen tog sig till final istället. Självklart en mycket stor missräkning men nån gång så måste det komma en motgång.

 

2. Alex Schulman. Denna mångsysslare har under våren kört en otroligt framgångsrik show i Stockholm vid namn, Älska mig. Nu kommer han att turnera med denna föreställning och kommer till Uppsala den 16 november. Om man av någon anledning har missat denne man så har han en utmärkt podcast som kommer ut varje vecka, missa inte den och boka in showen.

 

3. Bilbrand i Gottsunda. Detta skulle kunna vara vilken vecka som helst för det verkar vara standard i vissa stadsdelar av staden. Man borde ju bli van eftersom det händer så ofta men jag blir lika förbannad varje gång så jag måste ta upp det. Hur är man funtad i skallen om man tycker att det är ok att förstöra för någon annan och även göra något som är farligt för allmänheten. För mig är det totalt obegripligt.

 

Det var allt för denna vecka, tack för uppmärksamheten!

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.