Skriv ut denna sida
Nya Gränbystaden, flygvy från söder. (Foto: Pressbild) Nya Gränbystaden, flygvy från söder. (Foto: Pressbild)

450 nya bostäder byggs i Gränbystaden

2016-03-03 - 12:52

Närmare 450 nya lägenheter kommer att byggas i Gränbystaden Uppsala, första spadtaget för satsningen togs idag vid lunchtid av bland annat kommunalrådet Erik Pelling (S).

 

På plats vid dagens symboliska första spadtag fanns förutom Erik Pelling (S) även Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs samt TL Byggs vd Johan Edlund. Projektet som heter "Gränby Entré" startar idag den 3 mars och de första 62 lägenheterna av cirka 450 totalt beräknas stå klara för inflyttning under våren/sommaren 2017.

 

Ytterligare 130 hyreslägenheter planeras att byggas med start under 2017 och på sikt även 250 bostadsrätter med planerad byggstart 2019. Det är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som ligger bakom bostadssatsningen i Gränbystaden.

 

Restaurangstraket-fran-Vaksalagatan

Restaurangstråk från Vaksalagatan. (Foto: Pressbild)

 

I ett pressmeddelande från Atrium Ljungberg säger man att: Det är i första hand ettor och tvåor som byggs för att svara upp mot den efterfrågan som finns. Behovet av denna typ av lägenheter är stort men samtidigt byggs även lägenheter anpassade för de större familjerna. Gränbystaden ska vara en plats där alla kan leva och bo, oavsett var i livet man befinner sig.

 

- Det är verkligen roligt att så många söker sig till vår stad men redan idag är bostadsbristen stor. Vi skulle behöva bygga 3 000 bostäder årligen, därför är det oerhört positivt att Atrium Ljungberg påbörjat en långsiktig satsning på fler bostäder, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden i Uppsala.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För sex år sedan började Uppsalabon Firaz Anik att arrangera hälsoresor för svenska patienter till Istanbul. Svenska män och kvinnor som ville göra hårtransplantationer reste till Turkiet, nu sex år senare utvecklar Firaz verksamheten tillsammans med brodern Ferhat Anik och flyger in läkare till Sverige.

Nyårsdagen är den dag på året då Uppsalaborna äter mest pizza. En tradition som gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent jämfört med en vanlig söndag. Favoriten är Vesuvio, enligt en undersökning från Onlinepizza, som visar på årets mest populära pizzor.

Årets "Black Friday" är större och mer omfattande än någonsin och flera affärskedjor slår försäljningsrekord, de produkter som efterfrågats mest av uppsalaborna är teknikprodukter. Här är listan med de tio mest efterfrågade artiklarna i Uppsala.

I måndags den 4 september tillträdde Uppsala Konsert & Kongress nya konferenschef Gabriella Gullberg. Det var många sökande till tjänsten men valet föll alltså på projektledaren Gullberg som redan fanns i organisationen.

I fredags hade Fazer Food&Co smygpremiär som första och enda restaurang i Segerstedtshuset, i dag måndag öppnade restaurangen "på riktigt".

I början av augusti tar Daniel Eriksson och Anders Stenström över Restaurang Domtrappkällaren som nya krögare och de är inte några nykomlingar i Uppsalas restaurangvärld.

Just nu byggs kontorsytor om 3 000 kvm med planerad inflyttning 2018. I förlängningen planeras det för ytterligare 7 000 kvm moderna kontorslokaler med god tillgänglighet, parkering och närhet till handel och service.

Stjärnföretagaren 2016 är tävlingen som avgörs i 14 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Uppsala korats. Vinnare blev Lisa Larsson på Bröllopspodden i Uppsala – som fick motta priset när Sveriges största företagarturné och evenemanget Stjärnföretagarens 15 hemligheter besökte Uppsala.

På onsdagseftermiddagen samlades unga egna företagare på Vaksala torg för marknad med sina RS-företag (RS = Roligaste Sommarjobbet). Stämningen var mycket god trots hårda vindar som blåste in över torget.

En 54-årig man i Uppsala Kommun anmäler Hedin Bil AB till Allmänna reklamationsnämnden efter en tvist avseende en bil inköpt för 327.400 kronor.