Skriv ut denna sida
Josefine Åhrman "årets ledare" (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Josefine Åhrman "årets ledare" (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Färdtjänstchef prisad som "årets ledare"

2016-11-16 - 15:34

Josefine Åhrman, chef för särskild kollektivtrafik i Uppsala kommun har vunnit utmärkelsen Årets ledare. Priset delades ut på Framtidsgalan 2016 där hon var en av fem finalister.


Josefine Åhrman är chef för den enhet på Uppsala kommuns stadsbyggnadsförvaltning som ansvarar för särskild kollektivtrafik utifrån lagen om färdtjänst och riksfärdtjänst. Enheten samordnar över 600 000 resor om året.

 

Nomineringen till priset lyder: "Årets ledare har med stor kompetens och tro på sitt ledarskap nått resultat. Årets ledare är ödmjuk och får medarbetare att arbeta mot gemensamma mål med sitt trygga ledarskap. Genom stor kunskap och förståelse för verksamheten lyckas Årets ledare ständigt utveckla verksamheten. Årets ledare är en förebild genom sitt sätt att lyckas motivera och engagera sina medarbetare."

 

­– Jag är både rörd och stolt. Utmärkelsen är ett erkännande för ett roligt och utmanande arbete och jag delar glädjen med alla mina medarbetare. Vi är ett team, där samarbete är A och O för att vi ska kunna göra ett bra arbete, säger Josefine Åhrman i ett pressmeddelande.

 

Josefine Åhrman blev chef för särskild kollektivtrafik våren 2015. Hon tillträdde under en period när färdtjänsten fick ta emot mycket kritik efter en omläggning i januari 2015.

– Josefine visade tidigt att hon kunde leda medarbetarna i en tuff situation. Hon lyckades skapade en stark laganda och samtidigt erbjuda de som behöver färdtjänst bra service. Josefine är en mycket uppskattad chef och vi är alla väldigt glada att hon får uppskattning för sitt arbete, säger Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör.

 

Det övergripande syftet med Framtidsgalan är att lyfta fram den unga drivkraften inom offentlig sektor och ge ny energi och inspiration till det fantastiska arbete som utförs varje dag. Galan arrangeras i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting.

 

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Från 1 oktober kommer fem mobila betalleverantörer att minskas till två meddelar Uppsala Parkerings AB, som upphandlat leverantörerna Parkster och SMS-park.

Lunds kommun är för tredje året i rad vinnare i SHIFT kommunranking för hållbara transporter, Uppsala som kom på åttonde plats fick dock ett hedersomnämnande i samband med prisutdelningen.

Uppsala kommun har godkänt ett program för en fullstor idrottshall vid Kvarngärdesskolan. Förslaget tar sin utgångspunkt i lokalförsörjningsplanen för idrottshallar som antogs 2016. Hallen ska tillgodose såväl skolans behov som, efter skoltid, föreningar och andra intresserade.

I augusti genomförde Uppsala kommun en skräpmätning både i park och på gata. Mätningen visar att det är mindre skräp i år än 2016. I park minskade antalet skräp per tio kvadratmeter från 3,26 till 1,03 och på gata från 7,53 till 4,93. Fimpar är fortfarande det vanligaste skräpet och kommunen planerar en kampanj för att minska antalet fimpar som kastas på marken.

På torsdagen 21 september står Uppsala kommun och polisen på Resecentrum för att samla in synpunkter och ha dialog om tryggheten och trivseln vid Uppsala Resecentrum.

I fredags slog Vipängen larm om ett misstänkt fall av legionella på vårdboendet Vipängens korttidsboende. Provsvaren från Folkhälsomyndigheten visar nu att det fanns legionella i vårdboendets vatten.

Vipängens korttidsverksamhet tar tillfälligt inte in nya vårdtagare efter att misstänkt legionellasmitta har upptäckts.

Uppsala kommun drar tillbaka den pågående upphandlingen av driften för nio äldreboenden. På grund av överklaganden och en lång juridisk process har något beslut om vilka företag som ska driva de nio äldreboendena inte kunnat fattas skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun har tagit fram en ny digital lösning för att förklara kommunens budgetprocess och månad för månad visa hur pengarna används och om kommunen når sina mål. Syftet är att öka kommuninvånarnas insyn och förbättra den lokala demokratin.

Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder. Nu vidtas åtgärder för att komma till rätta med underskotten...