Skriv ut denna sida
Uppsala Bostadsförmedling tar över bostadsköer. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Uppsala Bostadsförmedling tar över bostadsköer. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Bostadsköer övertas av Uppsala Bostadsförmedling

2016-04-27 - 09:19

Nu är det klart att Uppsala Bostadsförmedlings kö kommer att bygga på Uppsalahem och Studentstadens befintliga köer. Det beslutade kommunfullmäktige i Uppsala måndagen den 25 april.

 

Beslutet innebär att de som står i Uppsalahems och Studentstadens bostadsköer kommer att kunna ta med sin kötid till Uppsala Bostadsförmedling genom att registrera sig på webbplatsen och betala den årliga köavgiften.

 

Den 1 juni öppnar Uppsala Bostadsförmedling för alla som letar efter hyresrätt i Uppsalaregionen. Bostadsförmedlingen ska göra det enkelt och tryggt för bostadssökande och hyresvärdar att hitta varandra genom en modern förmedling.

 

Bostadsförmedlingen kommer att överta Uppsalahems kö från den 1 juni och Studentstadens kö under november 2016. Övertagandet av Studentstadens kö läggs i november eftersom trycket på studentmarknaden är som lägst då.

 

– Nu närmar vi oss den stora etableringen med stormsteg. Endast fem veckor återstår tills vi slår upp dörrarna för alla bostadssökande. Under den tiden ska vi säkerställa att bostadsförmedlingen står väl rustad för uppdraget. Bland annat arbetar vi intensivt med att erbjuda alla fastighetsägare i regionen möjlighet att förmedla sina lediga bostäder genom oss, säger Mona Lindén, vd för Uppsala Bostadsförmedling.

 

I Bostadsförmedlingens uppdrag ingår att bidra till en långsiktig och hållbar utveckling för Uppsala och regionen genom att erbjuda regionens kommunala och privata hyresvärdar att förmedla sina lediga bostäder via förmedlingstjänsten. Bostadsförmedlingen vill erbjuda en enkel, trygg och överskådlig väg till bostad för alla.

 

– Förut var man tvungen att vara registrerad på flera olika ställen för att stå i kö till hyresrätter och studentbostäder. Genom att samla allting på en plats kommer det bli lättare att se utbudet av hyresrätter och studentbostäder. Det blir mer transparent, rättvist och säkert för såväl hyresgäster som för fastighetsägare, säger Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala.

 

Källa: Pressmeddelande

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Från 1 oktober kommer fem mobila betalleverantörer att minskas till två meddelar Uppsala Parkerings AB, som upphandlat leverantörerna Parkster och SMS-park.

Lunds kommun är för tredje året i rad vinnare i SHIFT kommunranking för hållbara transporter, Uppsala som kom på åttonde plats fick dock ett hedersomnämnande i samband med prisutdelningen.

Uppsala kommun har godkänt ett program för en fullstor idrottshall vid Kvarngärdesskolan. Förslaget tar sin utgångspunkt i lokalförsörjningsplanen för idrottshallar som antogs 2016. Hallen ska tillgodose såväl skolans behov som, efter skoltid, föreningar och andra intresserade.

I augusti genomförde Uppsala kommun en skräpmätning både i park och på gata. Mätningen visar att det är mindre skräp i år än 2016. I park minskade antalet skräp per tio kvadratmeter från 3,26 till 1,03 och på gata från 7,53 till 4,93. Fimpar är fortfarande det vanligaste skräpet och kommunen planerar en kampanj för att minska antalet fimpar som kastas på marken.

På torsdagen 21 september står Uppsala kommun och polisen på Resecentrum för att samla in synpunkter och ha dialog om tryggheten och trivseln vid Uppsala Resecentrum.

I fredags slog Vipängen larm om ett misstänkt fall av legionella på vårdboendet Vipängens korttidsboende. Provsvaren från Folkhälsomyndigheten visar nu att det fanns legionella i vårdboendets vatten.

Vipängens korttidsverksamhet tar tillfälligt inte in nya vårdtagare efter att misstänkt legionellasmitta har upptäckts.

Uppsala kommun drar tillbaka den pågående upphandlingen av driften för nio äldreboenden. På grund av överklaganden och en lång juridisk process har något beslut om vilka företag som ska driva de nio äldreboendena inte kunnat fattas skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun har tagit fram en ny digital lösning för att förklara kommunens budgetprocess och månad för månad visa hur pengarna används och om kommunen når sina mål. Syftet är att öka kommuninvånarnas insyn och förbättra den lokala demokratin.

Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder. Nu vidtas åtgärder för att komma till rätta med underskotten...