Skriv ut denna sida
Akademiska sjukhusets prognos visar på ett kraftigt underskott. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Akademiska sjukhusets prognos visar på ett kraftigt underskott. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

375 miljoner i underskott för Akademiska sjukhuset

2019-05-02 - 17:32

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

 

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar på ett underskott på 375 miljoner. Det framgår av sjukhusstyrelsens månadsrapport för mars, prognosen är därmed oförändrad jämfört med föregående månad.

 

Ladningen för Akademiska sjukhuset fortsätter sitt arbete med att identifiera nya åtgärder för att bromsa kostnadsutvecklingen, det framgår av region Uppsalas nyhetsbrev "Uppsnappat".

 

- Sjukhusstyrelsen konstaterade vid sitt möte den 2 maj att problemen vid Akademiska sjukhuset beror på kapacitetsbrist, skriver man och sjukhusdirektören har fått i uppdrag att göra en analys över kapacitetsbristen uppdelat per verksamhetsområde och yrkeskategori. En rapport av uppdraget skall redovisas på sjukhusstyrelsens sammanträde i början av hösten 2019.

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.

TV4 tog på onsdagen det historiska beslutet att lägga ner alla sina lokala nyhetssändningar, redan om två månader släcks bland annat TV4 Uppland ner.