Skriv ut denna sida
Gottsunda Centrum byggs om för en halv miljard (Foto: Peter Bohlin) Gottsunda Centrum byggs om för en halv miljard (Foto: Peter Bohlin)

Investeringar för en halv miljard

2012-11-25 - 02:17

Gottsunda Centrums tredje och sista del av obyggnaden inleds nu och skall vara klar under 2013, totalt investeras en halv miljard.
Kommunen gör en medveten satsning på stadsdelen Gottsunda för att skapa möjligheter för tillväxt, i närområdet bor 40 000 människor. Gottsunda centrum har cirka 3,2 miljoner besökare om året men målet är att den siffran skall öka då centrumet byggs till med flera butiker.

- Vi har som målsättning att öka besökarantalet till 4,5 miljoner säger Claes Enskär som är Vice VD på Uppsala Fastighets AB som äger Gottsunda Centrum.

Allt är inte färdigt men det är redan ett modernare, fräschare Gottsunda Centrum som möter besökaren. Och butikerna är betydligt fler, Kapp-Ahl och Lindex har flyttat in liksom Deichmann skor, en leksaksbutik, en optiker och en hälsokostbutik med flera. Även om det kan upplevas som bökigt under obyggnaden så har inte centrumet förlorat några besökare än så länge.

- Just nu ser vi fram emot att en butikskedja som heter KRC ska öppna, det är den Turkiska motsvarigheten till Cervera och butiken blir den första i Skandinavien säger Claes Enskär till Magasin Uppsala.

Under 2013 skall nya Gottsunda Centrum stå helt klart vilket också innebär flera arbetstillfällen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.

TV4 tog på onsdagen det historiska beslutet att lägga ner alla sina lokala nyhetssändningar, redan om två månader släcks bland annat TV4 Uppland ner.