Skriv ut denna sida
TV4 Uppland släcks ner vid midsommar. (Foto: Peter Bohlin) TV4 Uppland släcks ner vid midsommar. (Foto: Peter Bohlin)

TV4 Uppland släcks om två månader

2014-04-24 - 06:33

TV4 tog på onsdagen det historiska beslutet att lägga ner alla sina lokala nyhetssändningar, redan om två månader släcks bland annat TV4 Uppland ner.

 

Det var en enig huvudstyrelse som tog beslutet på onsdageftermiddagen att lägga ner alla lokala nyhetsredaktioner.

 

TV4 räknar med att spara cirka 100 miljoner kronor på att lägga ner de lokala nyhetsredaktionerna, pengar som man bland annat ska använda för att utveckla den digitala sidan och skapa nya plattformar, enligt Bonnier-chefen Tomas Franzén.

 

Nu inleds MBL-förhandlingarrna med facket men enligt TV4 Upplands facebooksida är det redan bestämt att kanalen släcks ner till midsommar. Till hösten skall dock alla lokala nyhetsredaktioner vara borta.

 

En konsekvens av nedläggningen kan bli att den politiskt beslutade reklamtiden kommer att dras ner. Tidigare ville Miljöpartiet dra ner reklamtiden från tolv minuter per timme till åtta minuter. Något som stoppades med anledning av att TV4 sänder lokala nyheter och därmed skiljer sig från de andra tv-kanalerna. 

 

Det har även förts diskussioner om att flytta hela TV4 utomlands. VD:n Casten Almqvist säger efter onsdagens beslut till Aftonbladet att han inte utesluter att tv-kanalen lämnar Sverige.

- Jag kan inte lova någonting i den här föränderliga och dramatiska medieutveckling, säger han till Aftonbladet.se

 

Målet är dock enligt Almqvist att TV4 även i fortsättningen ska vara ett svenskt bolag.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.