Skriv ut denna sida
Många fotbollsklubbar har haft samarbete med Cykel & Skidstället. (Foto: Peter Bohlin) Många fotbollsklubbar har haft samarbete med Cykel & Skidstället. (Foto: Peter Bohlin)

Cykel & Skidstället i konkurs

2014-02-19 - 02:12

Anrika Cykel & Skidstället på Svartbäcksgatan i Uppsala går i konkurs, just nu drivs butiken av en konkursförvaltare och det är oklart när den stänger.

 

Cykel & Skidstället går i konkurs, man tvingas att lägga ner verksamheten på grund av sviktande försäljning och dåligt lönsamhet, uppger fotbollssajten "90-minuter Uppland".

 

Sportbutiken som har drivits av ägaren Anders Bergman i 25 år har i dag sju anställda, under de senare åren har man varit inriktade bland annat på fotboll och innebandy, samt cykelförsäljning. Företagets resultat efter finansiella tillgångar sjönk från ett nollresultat mellan 2011 till 2012 med minus 1,4 miljoner kronor. Då hade man ändå minskat styrelsens och VDs löner från 665 tkr till noll under samma period.

 

Man har haft samarbete med många av Uppsalas idrottsföreningar men tvingas nu att stänga igen butiken på grund av bristande lönsamhet.

 

De sju anställda är varslade om uppsägning och det är oklart när butiken kommer att stänga för gott, det styrs av konkursförvaltaren.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.

TV4 tog på onsdagen det historiska beslutet att lägga ner alla sina lokala nyhetssändningar, redan om två månader släcks bland annat TV4 Uppland ner.