Skriv ut denna sida
Antalet medlemmar i bilpooler ökar. (Foto: Sunfleet) Antalet medlemmar i bilpooler ökar. (Foto: Sunfleet)

Allt fler väljer bilpool

2013-01-02 - 16:20

Att vara medlem i en bilpool blir allt vanligare, i Uppsala förutspår man en ökning med 30 procent mot föregående år.

Bilpoolföretaget Sunfleet förutspår att även 2013 kommer att bli ett nytt bra år, antalet användare av bilpool i Uppsala ökar stadigt. Bilpooler ger tillgång till bil när man behöver det, och möjligheten finns att hyra per timme, dygn eller så länge man vill.

 

Bilarna står utplacerade i närheten av bostaden eller arbetet och kan bokas via internet, mobil eller en mobil applikation ända ner till bara minuter innan man behöver bilen. Det krävs dock ett medlemsskap i bilpoolen för att kunna ta del av dessa möjligheter.

 

- Under det senaste åren har vi expanderat kraftigt och den främsta orsaken till det är en ökad medvetenhet kring hur dyrt det är att äga en bil säger Olof Holmgren, ansvarig för Sunfleet Syd i ett pressmeddelande. Om fler valde att kombinera bilpool med kollektivtrafik så skulle bilkörandet minska i städerna menar Holmgren.

 

Totalt under perioden 2011-2012 ökade antalet hyror hos bilpoolsföretaget Sunfleet med 359 procent. Anledningen till den kraftiga ökningen är många samspelande faktorer, förutom de allt högre kostnaderna för bilägande så kan den ostadiga svenska ekonomin också ha en påverkan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.