Skriv ut denna sida
Uppsalahem visar vinst i delårsrapport. (Foto: Peter Bohlin) Uppsalahem visar vinst i delårsrapport. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsalahem visar vinst på 143 mkr i delårsrapport

2013-10-23 - 14:42

Uppsalahems delårsrapport för perioden 1 jan–31 aug 2013 ger en vinst om 143,3 mkr (141 mkr). Cirka en tredjedel av resultatet (46,6 mkr) beror på en reavinst som härför till köpet av Studentstaden. 

 

I maj 203 slutförde Uppsalahem köpet av Studentstaden, och är nu ensam ägare till bolaget.

-  Vi har en spännande tid framför oss med Studentstaden och kommande nyproduktion av studentbostäder. För Uppsalahems del ligger fokus fortsatt på att kombinera kostnadskontroll med hög nyproduktionstakt, säger Mikael Rådegård, vd för Uppsalahem i ett pressmeddelande.

 

Ett antal större bostadsprojekt förväntas starta under hösten, och målet är att 403 bostäder ska påbörjas innan årets slut. Sammantaget har kostnader för underhållsåtgärder och drift minskat, som kan härledas till effektiviseringar. Det gynnsamma ränteläget är också en bidragande orsak till det positiva resultatet.

 

Uppsalahems hyresgäster fick därför en betydligt lägre hyreshöjning än året innan, 1,85 % mot föregående års 2,47 % enligt ett pressmeddelande från Uppsalahem.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.