Skriv ut denna sida
Magnus Hasselteg, koncernchef. (Foto: Magnus Pedersen) Magnus Hasselteg, koncernchef. (Foto: Magnus Pedersen)

Avyttrade printverksamheten under sommaren

2013-08-07 - 14:14

Marknadsmedia-gruppen, med huvudkontor i Uppsala har avyttrat hela sin print-verksamhet under sommaren.

Totalt berör det verksamheter i fyra länder med tillsammans drygt 20 medarbetare och omsättning på närmare 40 miljoner. Det handlar om gruppens tidningsproduktion i Sverige, Norge, Danmark och Finland som nu även kommer byta namn.

- På tidningsproduktionen har vi inte lyckats tjäna pengar de två senaste åren och väljer därför att helt avyttra den verksamheten, säger koncernchef Magnus Hasselteg. Då hela marknaden inom print minskar har det blivit tuffare att driva den typen av verksamhet i stor skala som vi har gjort. Vi omsätter fortfarande 40 miljoner i den verksamheten men trots det har marginalerna blivit för små.

 

Övertagandet blev klart 1 Juli och köpare av det svenska, finska och danska bolagen är Oskar Nylander som jobbat i koncernen sedan hösten 2005. Den norska verksamheten köps av Torgeir Dahl tillsammans med Bent Omdahl, även dessa är tidigare anställda.

- Detta är ett led i att också fokusera på den stora tillväxt vi upplever i våra digitala verksamheter, fortsätter Magnus Hasselteg. Vi växer där med över 30% per år och och i tillägg har vi startat några nya verksamheter. De senaste tillskotten är kommunikationsbyrån MXM Com samt SEO-byrån SearchMint.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.