Skriv ut denna sida
UNT stäms av facket på 9 miljoner (Foto: Peter Bohlin) UNT stäms av facket på 9 miljoner (Foto: Peter Bohlin)

Facket stämmer UNT på 9 miljoner

2012-12-14 - 07:04

Facket (SJF) stämmer UNT på drygt 9 miljoner kronor för utebliven övertidsersättning, enligt uppgifter skall det röra sig om förhållanden många år tillbaka i tiden.

Totalt 67 personer skall enligt SJF ha haft en arbetstidsförläggning på 2,5 timme i veckan utan att ha fått lön. Frågan om den uteblivna ersättningen kom upp när arbetsgivaren ville förlänga de anställdas arbetstider. Nu blir det arbetsdomstolens (AD) uppgift att ta ställning till skadeståndskravet. Vinner facket i AD kan det bli kännbart för UNT som senaste tiden har sett över sina kostnader och dragit ner arbetstider och tjänster för de anställda.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.

TV4 tog på onsdagen det historiska beslutet att lägga ner alla sina lokala nyhetssändningar, redan om två månader släcks bland annat TV4 Uppland ner.