Skriv ut denna sida
En polisbil vandaliserades på Rapsgatan i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En polisbil vandaliserades på Rapsgatan i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sparkade sönder polisbil

2020-04-04 - 03:51

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

 

Det var vid 23:40 som en polispatrull skulle kontrollera några ungdomar som skadegörelsen av patrullens polisbil skedde. En av ungdomarna sprang från platsen varpå poliserna i patrullen sprang efter.

 

Man lyckades komma ikapp och gripa personen men när man kom tillbaka till polisbilen hade en annan person sparkat sönder framrutan och polisbilens grill.

 

En anmälan om blåljussabotage har upprättats. Ingen person var vid 01-tiden gripen för händelsen men man räknar med att ha goda förhoppningar om att kunna finna en misstänkt uppger Polisen i Region mitt på sin hemsida.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.