Skriv ut denna sida
En explosion har skett vid BirgerJarl på Nedre Slottsgatan i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En explosion har skett vid BirgerJarl på Nedre Slottsgatan i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Kraftig detonation i centrala Uppsala

2020-01-13 - 03:50

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

 

Det var vid 03:14 som en kraftig detonation hördes i stora delar av Uppsala, enligt uppgifter i flera medier hördes smällen i princip över hela Uppsala och polisen bekräftar vid 03:45 att man har hittat en detonationsplats.

 

Uppsalanyheters reporter som befinner sig i centrala Uppsala överraskades av den kompakta och höga smällen. Flera polispatruller jobbar med ärendet och detonationsplatsen skall enligt uppgift vara i direkt närhet av nattklubben BirgerJarl på Nedre Slottsgatan.

Polisen jobbar med utredningsåtgärder och har inga ytterligare uppgifter att delge säger man strax före klockan 04:00.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.