Skriv ut denna sida
En man i 20-årsåldern har knivskurits i centrala Uppsala. (Foto: Privat) En man i 20-årsåldern har knivskurits i centrala Uppsala. (Foto: Privat)

Man knivskuren i centrala Uppsala *uppdaterad*

2019-07-12 - 23:30

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

 

Det var vid 22:30 som polisen fick larm om ett bråk i närheten av korsningen vid Burger King på St: Persgatan och Dragarbrunnsgatan.

 

Ett vittne som befinner sig i närheten berättar för Uppsalanyheter att flera ambulanser och polisbilar är på plats och att delar av St. Persgatan och Dragarbrunnsgatan är avspärrade.

- Jag såg flera motorcyklister vid platsen strax innan poliserna kom till platsen säger personen på plats till Uppsalanyheter, möjligen kan det ha varit ett mc-gäng menar vittnet.

 

Den man i 20-årsåldern som knivskurits skall ha varit kontaktbar under färden till sjukhus. Polisen har ingen ingen misstänkt eller gripen för gärningen vid 23,30-tiden.

Uppdatering: Vid 23,48 har en person gripits för misstänkt för brottet. Den gripne skall vara i 20-årsåldern och passat in på signalementet av förövaren, uppger unt.se

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"