Skriv ut denna sida
Flera skottlossningar skall ha ägt rum i Uppsala natten mot onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Flera skottlossningar skall ha ägt rum i Uppsala natten mot onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skottlossningar i Stenhagen och Kvarngärdet

2019-06-26 - 01:53

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

 

Det var vid 23,34 som polisen i Uppsala län mottog flera samtal om skottlossning i Stenhagen i Uppsala. På plats konstaterade polis att någon har avfyrat ett vapen och vittnen på platsen har sett flera fordon lämnat platsen.

 

Enligt polisens hemsida har flera tomhylsor hittats och ett skott ska även ha gått in i en lägenhet i närheten av brottsplatsen.

- I den aktuella lägenheten har ett skott gått in genom en fönsterruta till ett sovrum och rikochetterat in i en garderob. Personerna som bor på adressen befann sig i ett annat rum och skadades ej fysiskt, skriver polisen på sin hemsida.

 

Klockan 00:08 fick polisen in nya samtal om skottlossning, denna gång från stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. Platsen för den andra skjutningen skall vara Kantorsgatan men där har man inte kunnat säkra att någon skjutning ska ha ägt rum.

 

Polisen har bland annat tagit en bil i beslag, det fanns enligt uppgift många vittnen till skjutningen i Stenhagen. Ett flertal personer har kontrollerats och förhörts, och en polishelikopter deltar i sökandet efter gärningsmän. Det är strax före 02.00 okänt om någon person har skadats i samband med skjutningarna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"