Skriv ut denna sida
Flera skottlossningar skall ha ägt rum i Uppsala natten mot onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Flera skottlossningar skall ha ägt rum i Uppsala natten mot onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skottlossningar i Stenhagen och Kvarngärdet

2019-06-26 - 01:53

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

 

Det var vid 23,34 som polisen i Uppsala län mottog flera samtal om skottlossning i Stenhagen i Uppsala. På plats konstaterade polis att någon har avfyrat ett vapen och vittnen på platsen har sett flera fordon lämnat platsen.

 

Enligt polisens hemsida har flera tomhylsor hittats och ett skott ska även ha gått in i en lägenhet i närheten av brottsplatsen.

- I den aktuella lägenheten har ett skott gått in genom en fönsterruta till ett sovrum och rikochetterat in i en garderob. Personerna som bor på adressen befann sig i ett annat rum och skadades ej fysiskt, skriver polisen på sin hemsida.

 

Klockan 00:08 fick polisen in nya samtal om skottlossning, denna gång från stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. Platsen för den andra skjutningen skall vara Kantorsgatan men där har man inte kunnat säkra att någon skjutning ska ha ägt rum.

 

Polisen har bland annat tagit en bil i beslag, det fanns enligt uppgift många vittnen till skjutningen i Stenhagen. Ett flertal personer har kontrollerats och förhörts, och en polishelikopter deltar i sökandet efter gärningsmän. Det är strax före 02.00 okänt om någon person har skadats i samband med skjutningarna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.